Пребитата Стефка: Кирил Лукаров е опасен, сега е свободен да ме нападне отново

Съдът освободи под домашен арест обвинения за побоя

22.05.2024 | 19:02 Редактор: Вяра Димова

Извършителят на жестокия побой над Стефка Терзийска от Благоевград вече е под домашен арест. Кирил Лукаров е с променена мярка, след като месеци наред беше под стража. От Апелативния съд мотивираха решението си с факта, че остават само няколко дни до законния срок за постоянно задържане и затова се е наложило мярката му да бъде изменена.

През октомври миналата  година криминално проявеният Кирил Лукаров причаква Стефка Терзийска пред дома ѝ. Без двамата да са се познавали преди това, с метален прът той ѝ нанася жестоки удари по главата. Терзийска успява да се измъкне, но нараняванията ѝ са тежки. След продължително неуспешно лечение тя губи едното си око. Кирил Лукаров вече е под домашен арест, след като съдът прецени, че  намалява интензитета на опасност от извършване на друго престъпление.

"Говорим за опит за убийство, не говорим, че той ми е дръпнал чантата. Какво значи намалява заплахата за извършване на повторно престъпление. Напротив, тя се увеличава, те му дават право, отивайки си у дома, той да се среща с когото си иска, да контактува, с когото си иска, интернет, телевизии, телефони. Той разполага с всякакви средства да организира ново нападение срещу мен или някой от близките ми. Опасността за мен тепърва започва. Докато той беше в ареста, бях спокойна, до някаква степен", каза Стефка.

Тя продължава да е убедена, че Лукаров е нанесъл побоя чрез поръчителство. Кой е поръчителят обаче все още официално не се знае.

"Изключително съм разочарована, изключително съм гневна за това, което се случва, защото за пореден път в България се случва така, че не жертвата да бъда защитавана и закриляна, а извършителя на това брутално престъпление", категорична е Стефка.

Разследването срещу Лукаров продължава. Доказателствата, че той е извършител на побоя, са безспорни. Това допълнително озадачава близките на Стефка, които недоумяват защо Лукаров вече не е в ареста.

"Това е една абсолютна подигравка към мен, моето семейство и всички други жертви на криминално престъпление", коментира синът на Стефка - Коста Козас.

Стефка допълни, че след побоя е продължила да получава заплахи за физическа саморазправа.

Вижте повече в репортажа.