Тъщата на убития Пейо: Срещу мен действа престъпна организация

Съдът я увери, че медици ще се погрижат за здравословното ѝ състояние

21.05.2024 | 19:06 Редактор: Искра Ангелова

Съдът остави в ареста обвинената в убийството на Пейо Пеев - Красимира Трифонова. Обвиняемата отрече да е извършила убийството и заяви, че "заплашваща националната сигурност" престъпна група накланя производството в неин ущърб.

Сред свидетелските показания по досъдебното производство, има и сведения от полицаи, водили първоначалните разпити, в които Трифонова признала вината си. Те не бяха взети предвид, защото съдът прецени, че не могат да бъдат годни доказателства.

И на влизане, и на излизане от съдебната зала Красимира Трифонова кри лицето си с маска и качулка. По време на заседанието обаче говори дълго и емоционално. Тя отрече да е убила Пейо Пеев. Същата вечер обвиняемата твърди, че разхождала кучето си със съседка.

По думите на Трифонова престъпна група с около 30 участници, която заплашва дори и националната сигурност, чрез натиск и фалшиви показания, насочвала делото за убийството в неин ущърб.

"Здравословното състояние на Красимира Трифонова в момента е лошо. Тя е невинна. Не е извършила това престъпление и ние ще използваме всички законови способи да се реализира правото ѝ на защита", коментира адвокатът на Красимира - Димитър Вълков.

Поведението на обвиняемата пред магистратите приличаше на това на дъщеря ѝ, която в края на април бе пусната от ареста. И двете бяха емоционални, отрекоха се от самопризнанията си и заявиха, че в ареста здравето им се влошава.

Съдът увери Трифонова, че ще обърне внимание на служителите в ареста да следят здравето ѝ и при нужда, да я откарат в болница. Близки на жертвата Пейо Пеев се събраха пред съда преди началото на заседанието.

"Тя е обществено опасна. Тази дързост, с която са слезли пред входа на блока и са извършили престъпление, създава жестока обществена опасност", каза Велико Минков.

Един от мотивите, с които дъщерята на Красимира Трифонова - Габриела, също обвиняема за убийството, бе че тя трябва да гледа децата си.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС