Пребиха кондуктор във влак, агресорът се размина с предупреждение

Петър Димитров работи в БДЖ вече 35 години и никога не е имал подобен проблем

21.05.2024 | 13:40 Редактор: Тодор Петров

Шокираща агресия и бой във влак по линията Видин - Курило. Наши зрители споделиха клип, на който се вижда как разярен пътник напада с ритници и ругатни кондуктор. 

Петър Димитров е кондуктор от 35 години и твърди, че никога не е имал проблем с пътниците допреди няколко дни, когато на няколко пъти прави забележка на мъж, обикалящ от вагон във вагон. 

"Господинът си седеше нормално в първия вагон и в един момент реши, че трябва да отиде някъде из "класата". Дойдоха и ми се оплакаха, че нарушава реда и му направих забележка: Мини си и седни там в първия вагон, където си беше – във втора класа. При което отговорът беше: "Ти знаеш ли кой съм аз? Аз съм създал ВИС-2, аз имам жълта книжка…", разказа потърпвешият.

Следват удари в лицето, след които служителят на БДЖ губи равновесие и пада на земята. Нападателят продължава с ритниците. Пътниците, станали свидетели на побоя, се опитват да го защитят. След подаден сигнал в полицията, патрул на гарата в Своге проверява агресивния мъж. 

Въпреки стреса, за Петър работата в БДЖ е всичко и не смята да се отказва. 

"Аз имам 35 години тук, това ми е професията. Благодаря и се надявам да не се случва на никого, включително и ако се беше случило на някой пътник без причина", сподели мъжът. 

Oт МВР съобщиха, че е започнала проверка за изясняване на случая. Нападателят обаче е само с предупреждение да се въздържа от подобни прояви, тъй като Петър Димитров е отказал да подаде жалба.

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов.