ГДБОП разби огромна схема със служители на мобилен оператор

Иззети са различни видове смарт устройства

20.05.2024 | 18:07 Редактор: Толя Стоянова
ГДБОП разби огромна схема със служители на мобилен оператор

Служители на ГДБОП проведоха специализирана полицейска операция за разкриване на длъжностно присвояване в големи размери на 17 май на територията София и Ихтиман. Акцията, реализирана съвместно със служители на Окръжния следствен отдел при Софийската окръжна прокуратура, е осъществена под надзора на Районната прокуратура в Елин Пелин.

В хода на оперативно-издирвателната дейност и в процеса на разследването е установено, че трима представители на телекомуникационна компания са съставяли неистински или са подправяли съществуващи документи между търговското дружество и неговите клиенти - договори за лизинг и за мобилни услуги, допълнителни споразумения и приложения към тях и др.

До момента е установено, че в продължение на две години те са действали в съучастие и са присвоили голям брой мобилни устройства, за което им е повдигнато обвинение. При претърсване на жилища, помещения и моторни превозни средства, използвани от тримата, както и при извършени лични обиски, е иззето голямо количество различни видове смарт устройства - мобилни телефони, таблети, лаптопи, слушалки.

Престъплението е квалифицирано по няколко члена от Наказателния кодекс, които се отнасят за длъжностно присвояване чрез преправяне на документи и използването им през продължителен период от време.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)