Пуснаха под гаранция от 5000 лв. журналиста Димитър Стоянов

Той е обвиняем за закана за убийство

23.04.2024 | 20:14 Редактор: Деси Николова
Пуснаха под гаранция от 5000 лв. журналиста Димитър Стоянов

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 43-годишният Димитър Стоянов за хулиганство и за закана с убийство с боен пистолет.

След подаден сигнал за възникнал конфликт между две лица, в Пето РУ - София е образувано по неотложност досъдебно производство. В хода му е установено, че на 22.04.2024 г. около 18,00 часа на ул. "Васил Петлешков" в столицата обвиняемият Стоянов се заканил с убийство на П.Л., като е насочил боен пистолет към главата му. Заканата възбудила основателен страх у мъжа.

Установено е, че действията на Стоянов са непристойни, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като освен, че е извадил боен пистолет на обществено място, същият е нанесъл и множество удари с крака и ръце в областта на главата и тялото на П.Л. Обвиняемият е отправял и множество обидни квалификации по адрес на мъжа, като се е заканил, че "ще му разбие главата". 

До момента в хода на разследването са разпитани свидетели и са извършени претърсвания в дома на Стоянов, при които са установени и иззети два броя бойни пистолета и една карабина. Наблюдаващ прокурор е дал указание за изготвянето на три експертизи - видео-техническа, балистична и съдебно-медицинска. Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение "гаранция" в размер на 5000 лева.

Снимка: БГНЕС