СДВР разби модерна оранжерия за марихуана, задържани са дилъри

Тримата са привлечени като обвиняеми

23.04.2024 | 16:49 Редактор: Искра Ангелова
СДВР разби модерна оранжерия за марихуана, задържани са дилъри

Криминалисти на СДВР разкриха модерно оборудвана оранжерия за отглеждане на марихуана, съобщават от МВР. Операцията за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, е проведена на територията на столицата в периода 19 - 22 април.

В резултат на предприетите действия, на 19 април към 22.30 часа в столично заведение на ул. "Разград", служители от Шесто РУ засекли в момент на покупко-продажба 47-годишен наркодилър и деветима негови клиенти, сред които две жени.

Същия ден, отново при сделка в района на ж.к. "Хаджи Димитър", служители от Пето РУ задържали 33-годишен продавач на наркотични вещества и купувач. Полиетиленов плик с 45 г бяло вещество на бучки, дало реагирало на амфетамин при извършената експертиза, и хартиени сгъвки са открити при извършените процесуални действия.  

През вчерашния ден служители от Първо РУ спрели за проверка лек автомобил, управляван от 38-годишен столичанин. При последвалото тестване на шофьора станало ясно, че той е седнал зад волана под въздействието на наркотични вещества. По случая било образувано досъдебно производство, в рамките на което униформените предприели претърсване на обитаваното от него жилище.  

В таванското помещение те установили оборудвана с осветителни тела, електрически трансформатори, въздуховоди и вентилатори оранжерия, в която се полагали грижи за растежа на 29 растения, засети в саксии. Иззети  са четири плика с марихуана и леген със същото съдържание.

Събраните материали по образуваните досъдебни производства са докладвани в Софийска градска прокуратура. Тримата дилъри са привлечени като обвиняеми по чл. 354А от НК и им е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа.

Снимка: Пресцентър на СДВР