На "Калотина" откриха кокаин за 1,5 млн. лв., бил скрит в двойна стена на ТИР

Задържан е водачът на камиона

23.04.2024 | 11:11 Редактор: Толя Стоянова

В двойна стена на ремаркето на камион са открити от митнически служители 6 кг кокаин на ГКПП "Калотина". Наркотикът е намерен в специално изграден тайник – двойна стена на ремаркето на камион, след като товарният автомобил е селектиран по метода "анализ на риска". 

На 20.04.2024 г. при преминаването си през Митнически пункт "Калотина" в посока вход в страната, композицията е отклонена за щателна митническа проверка от екип на отдел "Борба с наркотрафика". След щателния оглед на превозното средство, се усъмняват в габаритите на полуремаркето и специално изграден тайник – двойна стена, откриват два пакета.

С полеви наркотест е установено, че съдържанието на пакетите реагира на кокаин. Общото тегло на веществото е малко над 6 кг, а приблизителната му стойност е около 1,5 млн. лв.

По случая е образувано досъдебно производство, водено от разследващ митнически инспектор по описа на ТД Митница "София" под надзора на Окръжна прокуратура – София. С постановление на наблюдаващия прокурор в качеството на обвиняем е привлечен турският гражданин Б.К. – водач на товарния автомобил.

Снимка: Агенция "Митници"