Женска злоба, завистлив колега... Кой посегна на автомобила на жена в Благоевград?

Днес е колата ми, утре може да бъде лицето ми, подчерта Мирела Сърнова

22.04.2024 | 13:18 Редактор: Беатрис Младжова

Автомобил на млада жена осъмна със счупено стъкло. Според собственичката на колата това е целенасочен акт на заплаха и предупреждение. Полицията работи по случая, за да установи извършителя.

Жителката е оставила колата си на паркинг в 4 часа през нощта, а на другата сутрин получава обаждане, че има счупен прозорец на автомобила. 

"Целеустремено, многократно са налагани удари с остър предмет по страничното стъкло на автомобила. Може да видите нараняванията по вратата. Не са направени с камък, защото липсват камъни в колата", заяви Мирела Сърнова. 

Според нея вандалската проява не е била с цел кражба, защото нищо от колата не е взето. 

"Може да видите, че от страната на вратата има чанта, която не е докосната. Може да бъде проява на женска злоба, може да е мъж с болни амбиции, може да бъде дори колега от университета, който ми завижда", допълни тя.

Сърнова е стажант-учител в благоевградско училище и е категорична, че настоява извършителят да бъде установен. 

"Обръщам се с апел – сигнализирайте за подобен тип ситуации. Подобен тип вандалска проява може да бъде предпоставка за по-сериозно престъпление. Днес е колата ми, утре може да бъде лицето ми, днес съм аз, утре си ти", коментира Сърнова.

Полицията е уведомена и работи по случая. До момента обаче извършителят не е установен.

Вижте повече в репортажа.