Петя Банкова и Стефан Димитров искат по-леки мерки заради децата и здравето си

На бившата шефка на Агенция "Митници" е повдигнато ново обвинение

18.04.2024 | 13:33 Редактор: Беатрис Младжова
Петя Банкова и Стефан Димитров искат по-леки мерки заради децата и здравето си

Трети опит на Софийския апелативен съд да гледа мерките на бившия директор на Агенция "Митници" Петя Банкова и сочения за контрабандист Стефан Димитров. 

Прокуратурата повдигна ново второ обвинение на Петя Банкова - за принуда. Според държавното обвинение тя е командировала 18 служители на различни позиции, някои от които са били повишавани, впоследствие Банкова ги е принуждавала да заемат тези постове. 

В този час Софийският апелативен съд заседава дали да остави за постоянно в ареста Петя Банкова и Стефан Димитров. Това е третият опит на съда да заседава, тъй като при предишните два опита защитата на Банкова не се яви в съдебната зала. Пред съдиите Банкова заяви, че иска по-лека мярка за неотклонение, за да се грижи за децата си. Стефан Димитров също поиска по-лека мярка от съдиите, тъй като има здравословни проблеми, вие му се свят и има припадъци. 

Вчера стана ясно, че Софийската прокуратура е повдигнала обвинение за участие в организирана престъпна група на вече бившия главен секретар на МВР Живко Коцев. Той е на свобода срещу 20 000 лв. гаранция.

Ще слеете ли майските празници и ще си вземете ли кратка ваканция?

Ще ги слея, има много празнични дни.
51%
Няма да ги слея, защото работата не ми позволява това.
28%
Няма значение, че ще редуваме почивни и работни дни.
21%
Общо 676 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
2 rate up comment rate down comment 0
Иван
преди 1 седмица