18 години затвор за Ал Газзи за убийството на Илиян Илиев от "Люлин"

Присъдата на СГС не е окончателна

17.04.2024 | 18:01 Редактор: Толя Стоянова
18 години затвор за Ал Газзи за убийството на Илиян Илиев от

18 години лишаване от свобода, по обвинение на Софийска градска прокуратура (СГП), за убийство по хулигански подбуди получи Ал Газзи от Софийски градски съд. По обвинителния акт на СГП, внесен на 27 януари 2023 г., съдът призна за виновен подсъдимия за умишлено убийство на 32-годишния Илиян Илиев в "Люлин" и му наложи наказание 18 години затвор, съобщиха от СГП.

Делото е за убийството на Илиян Илиев, който беше прободен с нож от Ал Газзи на 9 януари 2022 г. при скандал за празненство.

На 9 януари, около 22:40 ч., в столичния "Люлин" подсъдимият умишлено умъртвил И. И. чрез намушкване с нож, проникващо в гръдния кош, засягащо белия дроб и сънната артерия. Убийството е извършено по особено мъчителен начин за пострадалия и по хулигански подбуди, сочи обвинението.

Ал Газзи е извършил убийството в изпитателния срок на предходното му осъждане.

СГС призна подсъдимия за виновен в извършване на престъплението, като прие, че е налице един от двата квалифициращи признака, а именно хулигански подбуди. СГС наложи на подсъдимия наказание лишаване от свобода за срок от 18 години и определи първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието. Приведе в изпълнение предходната присъда от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода.

Първоинстационната присъда на СГС не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в София.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)