Арестуваха двама за колосален обир в Костинброд

Откраднатите пари са на обща стойност около 180 000 лв.

12.04.2024 | 17:29 Редактор: Толя Стоянова
Арестуваха двама за колосален обир в Костинброд

Под ръководството на Окръжна прокуратура - София се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление - взломна кражбата от частен имот в особено големи размери. През деня на 04.04.2024 г. от къща в гр. Костинброд била отнета крупна парична сума в различна валута - лева, евро, британски паунди, щатски долари, множество златни накити, часовници, в т.ч. един златен, таблет Samsung. Паричните средства са на обща стойност около 180 000 лева.

Наказателното производство започна с оглед на местопроизшествие, а впоследствие с претърсвания и изземвания в условията на неотложност. Приобщени са веществени доказателства. Назначена е и е изготвена видеотехническа експертиза на записите от камери за видеонаблюдение. Извършителите на престъплението са установени. Първоначално е задържан единият от тях - Н.С. (на 48 години), а няколко дни по-късно в с. Бързия, област Монтана, и съучастникът му - Н.И. (на 47 години).

От справка за съдимост е видно, че Н.С. е извършил деянието при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление. С постановление на наблюдаващия прокурор двамата са привлечени в качеството на обвиняеми. По искане на Окръжна прокуратура - София съдът взе мерки за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемите лица.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)