Говори блъснатата от такси майка: Усетих как спирам да дишам, малко хора останаха човеци

"Човекът направи много голяма грешка, не спря и не предложи помощ", сподели Румяна Георгиева

11.04.2024 | 18:37 Редактор: Толя Стоянова

Открит е таксиметровият шофьор, който едва не прегази майка и дете в столичния квартал "Толстой". Кадрите се появиха вчера в социалните мрежи. На тях се вижда как автомобилът блъска майка и детето ѝ, докато пресичат улица.

Усетих как спирам да дишам и как ръката ми остава празна. Не знаех къде е детето, не усещах нищо, не виждах нищо. Така пострадалата Румяна Георгиева описва първите секунди от инцидента.

"Прибирахме се с детето от разходка от парка. Съвсем спокойно вървяхме. Детето слезе от колелото преди пряката. Изчака ме да го настигна. Хванах го за ръка. От вътрешната страна на улицата беше малкият. Видяхме насреща таксито със светеща табела без лепенки, човекът караше бавно, пусна ни, минахме малката пряка. Преди да стъпим на следващия тротоар, човекът се изсили се, блъсна ме, паднах върху детето", разказа Георгиева.

Румяна сподели с болка, че детето ѝ все още преживява всяка минута от инцидента.

"Детето през деня е спокойно, ходи на училище, играе с другарите си. Всяка вечер спи при нас, страхува се да бъде сам, страхува се да премине улиците. Не желае да ходи сам на училище", добави Георгиева.

Според нея най-важна в този случай е справедливостта.

"Човекът направи много голяма грешка, че не спря и не предложи помощ. Щом е така, няма да оставя нещата неизяснени. Трябва да има закони и трябва да се спазват. Прекалено малко хора са останали човеци. Всички сме хора на този свят, всеки върви по своя път, но човешкото много малко хора са го запазили", каза още Георгиева.

Водачът на таксито, блъснал Румяна и детето ѝ, вече е установен. Иззети са всички записи от камерите в района на инцидента.

"Водачът извършва две нарушения. Не е пропуснал пресичащите пешеходци. За това нарушение има парична санкция в размер на 200 лв. Другото, което е извършил, е, че не е останал на място, а е напуснал ПТП, за което законът предвижда от 100 до 300 лева парична глоба и от 1 до 6 месеца лишаване от свидетелството за управление на моторно превозно средство", обясни инспектор Виден Димитров от "Пътна полиция".

Вижте повече в репортажа на Алекс Христов.


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 седмици
Гледахме видеото. Шофьора е за бой, да му се отнеме книжката за 10 год. Сигнализирай за неуместен коментар