8 години затвор за Анка Михайлова, която преби до смърт осиновеното си дете

Момиченцето бе прието в болница с травми по главата и тялото, синини и следи от ухапвания

03.04.2024 | 16:45 Редактор: Деси Николова
8 години затвор за Анка Михайлова, която преби до смърт осиновеното си дете

Пловдивският окръжен съд наложи наказание "лишаване от свобода" за 8 години на Анка Михайлова от Пловдив, убила осиновената си дъщеря Севда.

Според информацията по случая Михайлова се ядосала, защото детето се движело от стая в стая и започнала да го малтретира. Вечерта на 23 септември 2022 г. ударила с ръка главата на малкото момиче, което получило черепно-мозъчна травма, изгубило съзнание и изпаднало в кома. Момиченцето беше прието в болница "Свети Георги" с травми по главата и тялото, синини и следи от ухапвания, а на 16 октомври 2022 г. почина.

Днес Пловдивският окръжен съд призна 42-годишната жена за виновна, тя получи 8 години лишаване от свобода, които да изтърпи при първоначален общ режим, информира БГНЕС.

Анка Михайлова е осиновила пострадалото дете през 2021 г. след получено одобрение от компетентните служби. Тя отглеждала и се грижела за бебето в апартамента си в Пловдив. Започнала да проявява агресия към него, защото не искала да променя начина си на живот, а детето ѝ създавало дискомфорт.


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 седмици