Делото за убийството в Цалапица: Разпитват Рангел Бизюрев като свидетел

Близнаците Динкови ще отговарят за укривателство и подпомагане

26.03.2024 | 18:44 Редактор: Вяра Димова

Пореден протест пред прокуратурата в Пловдив. Близнаците от Цалапица остават в ареста. Валентин и Борислав Динкови ще отговарят за укривателство и подпомагане на Рангел Бизюрев, обвинен в убийството на 24-годишния Димитър Малинов. А магистратите решиха Бизюрев да бъде разпитан като свидетел и по това дело.

Близките на убития Димитър се страхуват, че близнаците ще бъдат пуснати без справедливи наказания. Те не са съгласни обвиненията да бъдат разделени и настояват делото на им да бъде поето от Окръжната прокуратура в Пловдив. 

"Те са убили и са заровили Митко. Има разминаване на показания", каза майката на жертвата - Атанаска Бакалова.

"Доживотен затвор за убийците и съучастниците", поискаха протестиращите.

Час след протеста в Съдебната палата не беше даден ход на делото срещу близнаците от Цалапица. Те са обвинени в укривателство на тялото на 24-годишния Димитър Малинов.

"Делото трябва да се проведе по общия ред, с разпит на Бизюрев. След неговите показания ще се прецени по-нататъшният ход на делото", уточни прокурор Димитър Костов.

"Признават вина за обвинението, което имат по член 294, признават и фактите по обвинителния акт. Затова искахме съкратено съдебно. Съдът не възприе нашето искане и реши, че самопризнанията им не са подкрепени от други доказателства", каза адвокат Светлана Званчева.

Основният заподозрян за убийството Рангел Бизюрев беше екстрадиран от Дания миналата седмица и съдът в Пловдив го остави за постоянно в ареста.

Вижте повече в репортажа.

Знаете ли какво ще се промени, след като следващата седмица влезе в сила въздушен и морски Шенген?

Нищо няма да се промени.
52%
Ще можем да пътуваме по въздух и море по-лесно.
29%
При сухопътен Шенген очаквам по-големи облекчения при транспорта и пътуванията.
19%
Общо 1074 гласа