Нападналият с юмруци медици в Петрич сам си удрял главата в носилката

Това е поредният случай на атакуван медицински екип в града

12.03.2024 | 13:38 Редактор: Беатрис Младжова

Шофьор на линейка и фелдшер от екипа на Центъра за спешна медицинска помощ в града са били ударени от пациент. Мъжът е задържан.

Екипът е нападнат на 8 март. Те получават сигнал за пиян мъж, който изпаднал в безсъзнание. Пристигайки на адрес, медиците го намират в съзнание и с леки наранявания. 

"Попитах какво се е случило, брат му каза, че са се били, защото той е буйствал. Скарали са се и аз реших да го транспортирам до болницата, за да му се направят консултации и евентуално рентгенови снимки, за да се види дали има някакви вътрешни наранявания", разказа фелдшерът в ЦСМП Петрич Мария Петрова.

Медиците транспортират мъжа до болницата, за да установят там дали няма вътрешни счупвания. Впоследствие пациентът става агресивен. 

"Преди потеглянето той започна да буйства, да ме обижда с нецензурни думи, помолих го да спре и той изведнъж посегна и ме удари в гърдите с юмрук", добави Петрова. 

"Чувам, че става скандал отзад и веднага отидох при тях да им помогна. Застанах между двамата, той скочи изведнъж и ме удари в лицето. Избутах го навън от линейката", каза шофьорът на линейката Костадин Великов.

Тогава пострадалите извикали полиция. 

"Той като чу, че се обаждаме на полицията, скочи и започна да се самонаранява - да си удря главата в носилката. Помолих близките да го изведат, за да не стане по-лошо. И така приключи. Ние си тръгнахме, защото видяхме, че има опасност за живота на екипа", сподели Мария Петрова.

"Абсолютно недопустимо е да се случват тези неща. Ние в каква държава живеем не мога да разбера", настоя завеждащият Спешното отделение д-р Александър Попов.

В Петрич това е поредният случай на нападнат медицински екип.

Вижте повече в репортажа.

Трябва ли да има засилено полицейско присъствие в София заради напрежението около мигрантите?

Задължително трябва да има.
61%
Да оставят хората сами да се справят с проблема.
5%
Проблемът не се решава с присъствието на повече полиция.
35%
Общо 1072 гласа