Директорът на СДВР: Протестът в София премина без ескалация на напрежението

Няма повод за притеснение, смята комисар Любомир Николов

10.03.2024 | 22:43 Редактор: Вяра Димова
Директорът на СДВР: Протестът в София премина без ескалация на напрежението

Намирам действията на гражданите на протеста за законосъобразни и без ескалация на напрежението. Не намирам никакъв повод за притеснение у хората, тъй като последните два дни се случиха два чисто криминални инцидента, каквито на територията на столицата се случват доста често. Това каза директорът на СДВР главен комисар Любомир Николов, който беше на протеста срещу насилието от мигранти в столицата.

По думите му към момента има четирима задържани и утре материалите ще бъдат докладвани в Софийската районна прокуратура за взимане на мярка за неотклонение на двамата извършители.

"В бежанските центрове хората могат да се чувстват напълно защитени. Периметърът около тях се охранява от нас, ние следим за спазването на реда. Във вътрешната част се охраняват от частна фирма, но сме предприели всички действия, въз основа, на които следва гражданите вътре да се чувстват спокойни. Естествено и българското общество трябва да се чувства спокойно, защото имаме достатъчен ресурс да осигурим нормалния ритъм на живот в столицата", допълни той, цитиран от "Фокус".

"Работим в синхрон с Държавната агенция за бежанците. Досега не е имало никакъв проблем. Ще направим предписания, ако се наложи, ще сменим тази охрана вътре със сили на МВР, но това вече е решение на Министерски съвет", уточни още директорът на СДВР.

Снимка: БГНЕС