Учител към първолаци: Животно, ще те удуша, ще помета стаята с теб

Министър Цоков: Това, което се чува в записа, е недопустимо

07.03.2024 | 18:22 Редактор: Искра Ангелова

Скандално поведение на учител към първокласници. Родители изпратиха запис, на който се чуват обидни квалификации и грубо отношение към децата. Случаят е от училище "Св. Св. Кирил и Методий" в град Оряхово. Министерството на образованието разпореди проверка.

"Ще те блъсна, престани, че ми късаш нервите, ще те удуша. Ще те заритам и ще помета стаята с теб, ще видиш колко луда мога да съм, животно такова" - с тези обидни думи и квалификации учителка на първи клас се обръща към децата по време на час по математика. 

"Ще те смачкам следващия път, казвам ти, а теб ще те тупам, ще те бия пред всички. Ще ти разбия устата", крещи още тя.

Възмутени и притеснени родители от стресираното поведение на децата в училище са предоставили записа на директорката на училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Оряхово с призив на бърза и адекватна намеса.

"Как от по-малко ще извадиш по-голямо, ти кое не разбра, ма? Вие глави имате ли? Безмозъчни ли сте, какви сте?", продължава учителката.

Министерството на образованието е разпоредило проверка.

"Това, което се чува в записа, е недопустимо и затова веднага разпоредих проверка", заяви министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков.

Според него е неприемливо и поведението на родители, които са представили запис от класната стая, а не са се обърнали директно към отговорните институции.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: Pixabay