Спецакция в сградата на "Лев Инс" - има ли общо с убийството на Алексей Петров?

Били са отцепени два етажа, а служители са лишени от комуникация

23.02.2024 | 15:40 Редактор: Деси Николова

Маскирани полицаи с качулки са влезли в сградата на застрахователната компания "Лев Инс". Според информация от МВР, акцията е във връзка с убийството на Алексей Петров. В сградата е и централният офис на Съюза за стопанска инициатива.

Пред Bulgaria ON AIR обаче директорът по киберсигурност на "Лев Инс" Явор Колев заяви, че действията нямат общо с компанията, а са насочени към друга фирма с офис в сградата.

В позиция на застрахователната компания, изпратена до медиите, пише:

"Уважаеми колеги, във връзка с полицейската акция в офис-сградата на бул. "Черни връх" 51Д, заявяваме, че действията на органите на реда не са свързани с дейността на застрахователна компания "Лев ИНС". Действията са насочени към компания, която е наемател в сградата, както и помещенията на Съюза за стопанска инициатива. Бяха отцепени два етажа, а служителите изолирани и лишени от комуникации."

От "Съюза за стопанска инициатива" (ССИ) информираха, че "полицейската акция в сградата на бул. "Черни връх", в която се помещава офисът им, не е насочена нито към администрацията, нито към членове на ССИ".

"Действията на органите на реда не са свързани и с дейността на организацията. Те са насочени към друга компания, която е наемател в същата сграда. Етажът, на който се намират офисите на ССИ, беше само огледан от полицията. Уверяваме всички членове на ССИ, че организацията надлежно и стриктно продължава да изпълнява своите ангажименти и дейност", уточниха още от ССИ.