Заради пропуски спряха делото срещу Димитър Косев, блъснал и убил дете в Бузовград

Първоначалните му проби показаха употреба на наркотици и алкохол

22.02.2024 | 13:57 Редактор: Искра Ангелова

Окръжен съд-Стара Загора прекрати съдебното производство срещу Димитър Косев - шофьора, обвинен в убийството на 14-годишно момче в казанлъшкото село Бузовград. Причината - още на първото разпоредително заседание по делото стана ясно, че са допуснати пропуски в обвинителния акт.

Определението на съда подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив. Тежкият инцидент стана през октомври 2022 година.

14-годишният Иван Седмаков беше блъснат от кола, управлявана от 57-годишен мъж. Първоначалните му проби показаха употреба на наркотици и алкохол. Шофьорът беше пуснат под парична гаранция от 3000 лв.

"Когато всеки ден виждаш сълзи в очите на моята дъщеря, на моя съпруг и детето си да видиш в ковчег - това е най-ужасното нещо на този свят", каза майката на убития Иван Седмаков - Теодора.

Протестите след смъртта на момчето продължиха повече от година с искане шофьорът да бъде наказан с цялата строгост на закона.

Още утре центърът на София ще бъде блокиран и ще бъдат поискани отговори от и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов за работата на прокурорите, заради които знакови дела за убити деца в катастрофи не тръгват.

Снимка: БГНЕС