Две жени и двама мъже примамиха баба с безплатна храна и я ограбиха в София

Грози ги затвор от 3 до 10 години

22.02.2024 | 12:52 Редактор: Вяра Димова
Две жени и двама мъже примамиха баба с безплатна храна и я ограбиха в София

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност две жени - на 36 и на 39 г., за грабеж над 77-годишна жена. На 16.02.2024 г. в ж.к. "Дружба" в София, обвиняемите П.А. и В.И. и две неустановени лица от мъжки пол отнели чанта със 1300 лв. в нея от владението на пенсионерка, като използвали сила за това.

Двете обвиняеми придумали възрастната жена да отидат заедно за "безплатна храна", тя им се доверила и тръгнала с тях. В един момент се появили двама неустановени до момента мъже, които се приближили до жените. Единият от тях, заедно с двете обвиняеми, хванали и държали 77-годишната жена, а другият мъж дръпнал със сила чантата на пенсионерката.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 3 до 10 години.

В.И. е осъждана и е извършила престъплението в изпитателен срок на предходно осъждане. С постановление на наблюдаващ прокурор П.А. и В.И. са задържани за срок до 72 часа. Наблюдаващият прокурор е внесъл искане в Софийския районен съд за налагане на мерки за неотклонение "задържане под стража" спрямо двете обвиняеми.

Разследването по случая продължава. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)