Бунт срещу мярката: Никой не е виждал Петър, прегазил Филип, откакто е под домашен арест

Семейството на 14-годишното момче никога няма да преживее болката

21.02.2024 | 18:47 Редактор: Толя Стоянова

Десетки излязоха на улицата срещу поредното съдийско решение, с което пиян шофьор, погубил тийнейджър, беше пуснат под домашен арест. Семейството на 14-годишния Филип никога няма да преживее болката. Бащата на пияния шофьор обаче посрещна екипа на Bulgaria ON AIR с нецензурни ругатни и заплахи. 

Шест месеца след жестоката катастрофа, при която 14-годишният Филип загуби живота си на пешеходната пътека на улица "Гурко" в центъра на столицата, обвинения за убийството му - Петър Тодоров, е пуснат под домашен арест. Семейството на момчето е потресено от съдебната система в България.

"Нашата съдебна система не работи за българските граждани, а за престъпниците", каза бащата на Филип - Красимир Арсов.

Вечерта на 2 септември миналата година оставя завинаги почернено семейството на Филип, който докато се прибирал у дома, е пометен от Петър Тодоров. Мъжът е карал с 88 км/ч при разрешени в района 30 км/ч. Оказа се, че Тодоров е карал и с над 2 промила алкохол в кръвта. Изненадващо стана ясно, че на 1 февруари мъжът, погубил живота на Филип, е пуснат под домашен арест с проследяващо устройство. Основният мотив е, че не може да се укрие.

На адреса му в столичния квартал "Орландовци" екипът на Bulgaria ON AIR не видя Петър, но се срещна с баща му Сашо.

"Махайте се. Не бягам, не искам да ви виждам. Махайте се, ще ви счупя камерата", каза Сашо.

Съседи на Петър споделиха, че не са го виждали, откакто е под домашен арест. Мястото, на което Филип беше убит, е покрито с цветя и свещи в негова памет, но и за да напомнят, че нямаме повече деца за убиване.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.