Ключови изслушвания във ВСС на замесени имена на магистрати с Мартин Божанов

Пред кадровиците застанаха следователят Ясен Тодоров и апелативният прокурор на София Радослав Димов

21.02.2024 | 14:21 Редактор: Толя Стоянова

Ключови изслушвания в прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по казуса с показно застреляния Мартин Божанов-Нотариуса. Пред кадровиците сам е пожелал да се яви следователят Ясен Тодоров, чието име излезе от неофициалния списък с магистрати, посещавали частния клуб на Божанов. Колегията ще изслуша и апелативния прокурор на София Радослав Димов. Димов поиска сам изслушване, след като гръцки бизнесмен обяви, че магистрат, представил се за него, е казал по телефона, че чрез посредник ще оправи проблемите му с Нотариуса. Пред медиите обаче Димов обяви, че тези твърдения са неверни и иска да изчисти името си от тях.

И двамата заявиха, че не познават Мартин Божанов и не са имали контакти с него. Димов каза, че никога не е говорил с адвокатите на гръцките граждани, които твърдят, че били изнудвани, заради бизнеса си, и не се е занимавал с преписки, свързани с тези фирми. Тодоров добави, че за съществуването на Божанов разбрал през 2021 г. от записа с Ивайла Бакалова.

"Искам да изчистя името си", категоричен е апелативният прокурор на София Радослав Димов.

"Подал съм молба за изслушване. Ще говоря, когато институциите извършат своите проверки и излязат със съответни заключения", коментира следователят Ясен Тодоров.