За минути задържали крадеца на колата с децата, преди това нападнал и друга жена

Пробите за алкохол и наркотици на мъжа са отрицателни

19.02.2024 | 18:47 Редактор: Деси Николова

В Дупница психично болен открадна автомобил и отвлече две деца на 1 и 4 години. Той издебнал майката, която слязла от колата, за да плати билет за паркиране. Вмъкнал се в автомобила и избягал. След преследване, е задържан. Децата са невредими.

През целия ден извършителят е имал съмнително поведение в централната градска част на Дупница.

"С една счупена ръка, трепереше. На колегата казах, че това момче или е пияно, или е дрогирано. Преди това нападна една жена в колата. Влезе вътре в колата ѝ. След това на долния паркинг, жената с децата отишла да си плати билетчето и той ѝ взел колата", разказа свидетел.

Майката на децата отишла първо при служителите на "Паркинги и гаражи".

В полицията се обажда първо майката на децата, която обяснила, че е оставила тях в колата, а ключовете били на таблото. Веднага започнало преследване, при което в крайна сметка мъжът бил задържан заедно с автомобила. Вътре обаче децата ги нямало.

"Извършителят е изоставил децата в района на параклиса "Свети Спас" над град Дупница, същите са намерени от наши служители в добро състояние и са предадени на майката. Извършителят е 39- годишен жител на Дупница, който е с психични проблеми, неправоспособен водач. Важното е че здравето и живота на децата са извън опасност, и служителите ще бъдат наградени и отличени", заяви директорът на ОД на МВР Кюстендил ст.ком. Светослав Григоров.

Пробите за алкохол и наркотици на мъжа са отрицателни. Цялата акция по издирването и задържането му е продължила 15 минути. Мъжът не е оказал съпротива при задържането си. 39-годишният мъж бе първоначално задържан с полицейска заповед, след консултация с медици е настанен в изолатора на психиатрично отделение на дупнишка болница.

Вижте повече в репортажа.