Стреляха по автобус на градския транспорт в Габрово

При друг инцидент са участвали деца, съобщиха от местната администрация

13.02.2024 | 09:50 Редактор: Вяра Димова
Стреляха по автобус на градския транспорт в Габрово

Неизвестен до момента извършител е стрелял по автобус на Общинския пътнически транспорт в Габрово. Това съобщиха във Facebook страницата си от община Габрово. От местната администрация определят акта като дръзко вандалско посегателство. 

"Около 17:57 ч. на ул. "Лазурна", при движение в района на автобусната спирка до студентското общежитие, в посока кв. "Русевци", водачът на автобус, изпълняващ редовен курс по линия на обществения градски транспорт чува гръм и звук от пръскане на стъкло. Оказва се, че причината е произведен изстрел по автобуса. За късмет, намиращият се по същото време пътник в превозното средство не е пострадал. За случая са уведомени органите на реда в Габрово. По непотвърдена информация в инцидента са участвали деца", посочиха от местната администрация.

Вчера късно вечерта в района на блок "Катюша" друг екологичен автобус е уцелен с камък в страничния капак от група деца, съобщават още от общината. Според информация на администрацията посегателствата над превозни средства на обществения транспорт на Габрово са повече от седем за последните шест месеца. 

Снимка: Facebook/Община Габрово