Внимание! "Гадатели" от интернет изнудвали жена месеци наред с нейни голи кадри

През годините измамниците стават все по-ловки и хитри

12.02.2024 | 15:21 Редактор: Искра Ангелова
Внимание!

48-годишна жена съобщила в полицейското управление в Шумен, че била изнудвана месеци наред, съобщиха от ОДМВР-Шумен. Случката започнала през юни миналата година. Жената се свързала с интернет сайт за астрология, който предлагал и гадания с карти. След комуникация с хора в сайта, поискала да ѝ гадаят с карти. Цената, която обявили от сайта за услугата, била 4 000 лева. Тя казала, че не разполага с такава парична сума.

Услужливо "гадателите" ѝ предложили да намалят цената на 800 лева. Условието за "ексклузивната" цена било да си направи видео без дрехи, и да им го прати. Жената се съгласила. Веднага след като им изпратила видеоклипа започнали да я изнудват.

Поискали сумата от 10 000 лева, за да не публикуват видеото в интернет пространството. До началото на февруари превела на вноски сумата от 2 000 лева, заканите продължавали. За изнудването съобщила в полицейското управление в Шумен на 9 февруари.

Образувано е досъдебно производство.

От МВР припомнят на хората да не бъдат доверчиви при комуникацията си с непознати в интернет, да не предоставят лични данни, свои снимки и да не вярват на много "изгодни" предложения. През годините измамниците стават все по-ловки и хитри.

Последните измами са чрез различни приложения в социалните мрежи.

Снимка: Pixabay