"Ще драсна клечката": Говори жената, залята с бензин от бащата на детето си

На мъжа е издадена ограничителна заповед, но той я е нарушавал два пъти

12.02.2024 | 13:31 Редактор: Елеонора Танева

Прокуратурата внесе искане за постоянен арест за мъжа, залял бившата си жена си и детето им със запалителна течност. Той е осъждан и е лежал в затвора. Младата жена разказва пред камерата ни за преживения ужас. Надеждата ѝ е, че днес съдът ще остави насилника зад решетките.

Рано сутринта на 9 февруари, когато жената и 2-годишният син на двойката са в колата на път за детската градина, мъжът ги заплашва, че ще ги изгори живи. 

"Той извади запалка, каза, че ще ни запали: "Ще ви драсна клечката и не ме интересува какво ще се случи, аз така или иначе влизам в затвора". Около 30 секунди не можех да разбера какво се случва, изпитах някакъв ужас да не изгорим живи с детето ми. Първата ми реакция беше да сляза и да отида при детето си и да го извадя от автомобила", сподели за преживения ужас младата майка. 

"Тя е водила детето на детска ясла рано сутринта. Той е поискал да отиде с тях, тя категорично му е отказала, въпреки това той е нахлул в автомобила, с който жената е тръгнала", уточни говорителят на Районната прокуратура Сливен Катя Стаменова. 

Двамата са имали връзка известно време, но се разделили заради тормоз. На мъжа е издадена ограничителна заповед, но той я е нарушавал два пъти. Жената е подавала неколкократно сигнали към телефон 112. Днес тя крие лицето си. 

"Физически тормоз имаше преди време, при което аз си премълчах от страх да не се случи това, което се случи на 9 февруари. Като цяло, последният един месец тормозът е физически върху мен и детето ми", добави потърпевшата. 

Жената благодари на човека, който случайно е спрял, за да помогне. Нападателят е на 36 години, криминално проявен. Срещу него има висящо наказателно производство за управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

Вижте повече в репортажа.