Убийство с юмруци, ритници и камъни: 19 г. затвор за жестока смърт в столицата

Убиецът има предишна присъда за тежко умишлено престъпление

07.02.2024 | 15:24 Редактор: Елеонора Танева
Убийство с юмруци, ритници и камъни: 19 г. затвор за жестока смърт в столицата

По обвинителен акт на Софийската градска прокуратура (СГП), Софийскиsj градски съд (СГС) призна за виновен подсъдимия Драгомир Христов за умишлено убийство, извършено от него с особена жестокост и в условията на опасен рецидив, и му наложи наказание 19 години лишаване от свобода.

Обвинителният акт е внесен в съда от СГП на 13.07.2023 г. Разследването по случая е проведено от СДВР под ръководството и надзора на СГП.

Подсъдимият е предаден на съда за това, че на 24.01.2023 г. за времето от 00:38 ч. до около 05:00 ч в гр. София, кв. "Бояна" умишлено умъртвил Георги Георгиев, като нанесъл множество удари с ръце и крака, както и с камък в областта на главата, лицето, шията, горните крайници, гръдната кухина, гърба, поясната, кръстната области и на десния долен крайник. С нанесените удари Христов причинил на пострадалия несъвместима с живота травма. 

Подсъдимият е извършил убийството след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година и след като е бил осъждан два пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, като поне за едно от тях изпълнението на наказанието не е отложено по чл. 66 НК.

СГС наложи на подсъдимия наказание лишаване от свобода за срок от 19 години и определи първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието.

Първоинстационната присъда на СГС не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – София.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)