Обвиниха мъж, насилвал сексуално три непълнолетни момчета

Предстои да бъде внесено искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража"

07.02.2024 | 11:30 Редактор: Толя Стоянова
Обвиниха мъж, насилвал сексуално три непълнолетни момчета

Софийската районна прокуратура обвини мъж, извършил действия на полово удовлетворение с непълнолетни момчета. За периода от неустановена дата през месец декември 2022 г. до неустановена дата през месец октомври 2023 г. в апартамент в София обвиняемият В.К. извършил действия на полово удовлетворение с три непълнолетни лица от същия пол.

Обвиняемият е използвал положение на зависимост, като предложил на някои от непълнолетните момчета да ги защитава без заплащане в качеството му на адвокат, а на други казал, че ако искат да излязат от ареста, трябва да извършат действия за полово удовлетворение с него.

В.К. е обвинен и за това, че умишлено склонил друго лице да принуди жена да извърши нещо противно на волята ѝ – да оттегли жалба, подадена в полицията срещу обвиняемия, като за това била употребена заплаха, че домът ѝ ще бъде запален.

По случая се води досъдебно производство за престъпления. С постановление на наблюдаващ прокурор В.К. е задържан за срок до 72 часа. Предстои днес да бъде внесено искане в Софийския районен съд за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража". 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)