Жена остави на измамник близо 7000 лв. и злато до контейнер в София

Мошеникът ѝ казал, че трябва да съдейства на полицията

06.02.2024 | 14:02 Редактор: Вяра Димова
Жена остави на измамник близо 7000 лв. и злато до контейнер в София

По искане на Софийската районна прокуратура съдът задържа под стража 41-годишен мъж за телефонна измама. П.С. е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 3 февруари за времето от 10:30 часа до 12:50 часа в София обвиняемият, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и подържал в заблуждение чрез телефонно обаждане Д.Т., че трябва да съдейства на органите на полицията за "задържането на измамници".

За целта жената оставила до контейнер за боклук сумата от 6950 лева и златни накити. В резултат на деянието е направен опит да бъде причинена имотна вреда на Д.Т., като той е останал недовършен, тъй като обвиняемият е задържан от полицейски служители.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 1 до 6 години. С постановление на дежурен прокурор П.С. беше задържан за срок до 72 часа, съобщиха от прокуратурата.

Състав на Софийския районен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор и определи спрямо П.С. да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийския градски съд.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)