Без книжка и с чужда кола: Говорят полицаите, преследвали фучащ по улиците ученик

16-годишното момче от Шумен с нелепо оправдание пред униформените

05.02.2024 | 13:35 Редактор: Тодор Петров

Два патрулни автомобила са участвали в гонката в Шумен, за която ви съобщихме преди дни. Беглецът е 16-годишен ученик, без книжка и с чужда кола. Пред полицаите младежът обяснил, че бързал за училище и затова взел автомобила. 

Полицаите Християн Христов и Радостин Стефанов забелязват необичайно движещ се млад шофьор по една от шуменските улици. Водачът привлича вниманието им, след като не спира на знак "Стоп". Последвал опит за спирането му, но неуспешен. 

В преследването участват два патрулни екипа на полицията, които успяват да спрат младежа. Обяснил, че е ученик в Горна Оряховица и бързал, за да стигне навреме за часовете. 

"Водачът обясни, че е взел автомобила, който е собственост на негова родственица, и понеже е бързал за училище... Също така заяви, че собственичката на автомобила не знае, че го е взел", разказа полицай Христов.

Младежът е санкциониран за установени административни нарушения, тестван е за алкохол и наркотици. Пробите му са отрицателни. Автомобилът е със свалени регистрационни табели.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.