100 000 лв. кръвнина поиска синът на убития в Куклен Ламбри Лятев

Новият опит за разпоредително заседание ще бъде на 7 март,

29.01.2024 | 11:36 Редактор: Толя Стоянова
100 000 лв. кръвнина поиска синът на убития в Куклен Ламбри Лятев

Граждански иск за 3000 лв. имуществени вреди и 100 000 лв. кръвнина предяви Димитър Лятев, син на убития Ламбри Лятев от Куклен, към обвинения в убийството на баща му Мариан Паскалев. Това стана по време на разпоредителното заседание в Окръжния съд в Пловдив.

Смъртта на 55-годишния мъж настъпи в края на 2022 г. Той и 6-години по-младият му братовчед Мариан живеели в съседни къщи в Куклен. Често употребявали алкохол, случвало се да се карат за дребни неща. Така станало и на 28 декември. Тогава Паскалев обвинил Лятев, че разбил вратата на къщата му и откраднал ракия. 

Около 20 ч. на следващия ден Мариан се прибрал и си сипал да пие. Решил да потърси сметка от братовчед си за липсващата ракия и между двамата избухнал скандал. Според прокуратурата Паскалев удрял силно Лятев в главата и тялото, завлякъл го навън и продължил да го бие. Изоставил пострадалия в безпомощно състояние, прибрал се в дома си и продължил да пие. По-късно роднина на Ламбри Лятев подал сигнал на телефон 112. Пристигналите на място лекари констатирали смъртта на 55-годишния мъж.

Днес Окръжният съд пробва да даде ход на делото, но беше отложено, защото братът на загиналия Веселин Лятев не е редовно призован. Новият опит за разпоредително заседание ще бъде на 7 март, предаде "24 часа".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)