Цветомир, пребил жестоко 24-годишната Ванеса: Нищо не съм ѝ направил!

Обвиняемият остава в ареста

26.01.2024 | 16:35 Редактор: Толя Стоянова
Цветомир, пребил жестоко 24-годишната Ванеса: Нищо не съм ѝ направил!

29-годишният Цветомир Пенков остава в ареста, реши съдът в Пловдив. Обвиненият за жесток побой над пловдивчанката Ванеса, с която живее, категорично отрича насилието.

"Нищо не съм извършил, това е атака, за да не ѝ вземат социалните детето", крещеше той, докато охраната го извеждаше от съдебната зала.

Съдия Спасимир Здравчев обаче го остави в ареста. Според прокуратурата Цветомир пребил Ванеса на 14 януари, оставил я цялата в кръв, със счупени таз и крайници и още множество травми. Взел детето им, което е на 1 година, и заминал за Видин, където живеят родителите му. Пенков беше обявен за общодържавно издирване на 16 януари и задържан на 24 януари.

"Няма да извърша друго престъпление или да се укрия, не съм бягал. Бях болен, казах го по телефона на дознателката", каза той, опитвайки се да избегне най-тежката мярка за неотклонение.

Съдията обаче възрази, че Пенков е обявен за издирване на 16 януари, а направлението за медицинска терапия е издадено 2 дни по-късно, отделно то дори не е болничен лист.  Цветомир Пенков вече има една присъда от 3 месеца условно за шофиране след употреба на дрога. Насилието над Ванеса е извършено в изпитателния срок на това наказание.

"Ще обжалвам и искам лично да кажа на баба ми, че ме задържат", заяви той, когато чу, че остава в ареста.

Делото на следващата инстанция ще е на 1 февруари, предаде "24 часа".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)