Майка до прокуратурата: Шофьор опипа дъщеря ми и ѝ предложил интимни отношения

Момичето ще бъде разпитано пред съдия

23.01.2024 | 13:00 Редактор: Елеонора Танева
Майка до прокуратурата: Шофьор опипа дъщеря ми и ѝ предложил интимни отношения

Софийската районна прокуратура разследва сигнал, подаден от майка на непълнолетно момиче. В него се твърди, че на 16.01.2024 г. в автомобил на нелицензирана за превози фирма, лице с инициали Н.М. е докоснал момиче на 17-годишна възраст по крака и му е предложил да имат интимни отношения. 

След запознаване със сигнала прокурор при Софийската районна прокуратура незабавно е образувал досъдебно и е дал указания на разследващ полицай при 06 РУ - СДВР. Наблюдаващият прокурор е разпоредил непълнолетното момиче да бъде разпитано подробно пред съдия, а майка ѝ и всички лица, които тя посочва в сигнала си да бъдат разпитани в качеството на свидетели във връзка със случилото се на 16.01.2024 г. В хода на разследването ще бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза и е указано да се извършат всички необходими процесуално-следствени действия.

На 18.01.2024 г. е депозирано искане в Софийския районен съд за разпит пред съдия на непълнолетното момиче. До момента не е постъпила информация от съда за коя дата ще бъде насрочен този разпит. На 19.01.2024 г. майката на непълнолетното момиче е разпитано като свидетел в 06 РУ – СДВР.

При събиране на достатъчно доказателства за виновността на определено лице, то ще бъде привлечено незабавно към наказателна отговорност. Разследването по случая продължава. Предвиденото наказание в НК е от 2 до 8 години затвор.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)