Мъж от Стара Загора разпространил 11 хил. файла с детска порнография

Престъплението му е с висока степен на обществена опасност

17.01.2024 | 14:52 Редактор: Деси Николова
Мъж от Стара Загора разпространил 11 хил. файла с детска порнография

Районната прокуратура – Стара Загора привлече по две обвинения Р.Д., на 41 г., за това, че чрез компютърна конфигурация разпространявал порнографски материали, за създаването на които са използвани лица, ненавършили 18-годишна възраст или лица, които изглеждат като такива.

Второто обвинение е за това, че е държал за себе си порнографски материали, за създаването на които са използвани лица, изглеждащи като не навършили 18-годишна възраст.

Установено е, че Р.Д. като потребител от българското интернет адресно пространство е разпространил над 11 хиляди файла с детска сексуална експлоатация. Престъпленията, за което е привлечен в качеството на обвиняем Р.Д. е с висока степен на обществена опасност с оглед както на естеството на аудиовизуалните произведения и лицата, които са ползвани за създаването им, така и от страна на големия им брой. Р.Д. е задържан от служители на сектор БОП-Стара Загора. В неговия компютър са открити съхранявани файлове с порнографско съдържание.

Р.Д. е неосъждан. След извършено разследване и събиране на достатъчно доказателства наблюдаващият прокурор го е привлякъл като обвиняем и е постановил задържането му за срок до 72 часа, като предстои внасяне на искане до съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR