"Не спори, ще ти строша носа": Кадри от арест във Вълкосел възмутиха местните

МВР започна проверка

16.01.2024 | 18:51 Редактор: Деси Николова

Заплахи и агресивно поведение на полицай към гражданин показва клип, разпространен в интернет. Случаят е от гоцеделчевското село Вълкосел. Местните твърдят, че тормозът е системен. Ръководството на МВР разпореди проверка по случая.

Клипът е сниман в 1 часа през нощта на 14 януари. Местните твърдят, че полицаят от кадрите системно тормозил жителите на селото. На видеото тази сутрин попаднал Бейзат Мусов. 

"Свалих го от интернет и бях доста възмутен. Исках да дам гласност по случая и да бъде обърнато внимание. Това са закани, обиди и аз не съм съгласен с това нещо. Мисля, че трябва да се вземе някакво отношение", каза Бейзат.

А МВР започна проверка. 

"Разпоредили сме още тази сутрин с министъра на директора на Главна дирекция "Национална полиция" да извърши детайлна проверка на събитието – на подхода, затова отговарят ли на истината твърденията за системен тормоз, за взаимодействието с местните власти", заяви главният секретар на МВР Живко Коцев.

Заснетият полицай вече е установен.

"Предварителните сведения са, че този служител е с добри резултати. Ще изследваме всички обстоятелства - дали се касае за нарушение на полицейската етика и дали са нарушени права на граждани", допълни Коцев.

Според ръководството на МВР видеоклипът е доказателство, че полицейският подход към гражданите трябва да бъде променен.

Вижте повече в репортажа на Теодор Лазаров.


1
4 rate up comment rate down comment 0
Анонимен Антинацист
преди 3 месеца
Ххахаха щял да му строши носа! Абе Вие фуражките сте много отворени бе, сложи на някой белезниците и хайде да го бием, то така най-лесно да *** простите милиоцинери смешни!!! Сигнализирай за неуместен коментар