20 г. затвор за касапин от София - убил мъж с нож, обезобразил му лицето и тялото

Това не е първата му присъда, има 6 месеца затвор за нанасяне на тежка телесна повреда

10.01.2024 | 10:05 Редактор: Елеонора Танева
20 г. затвор за касапин от София - убил мъж с нож, обезобразил му лицето и тялото

По обвинителен акт на Софийската градска прокуратура, Софийският градски съд призна за виновен подсъдимия Е. М. за извършено от него умишлено убийство, извършено в условията на опасен рецидив, и му наложи наказание 20 години лишаване от свобода. 

Обвинителният акт е внесен в съда от СГП на 02.05.2023 г. Разследването по случая е проведено от 04 РУ-СДВР под ръководството и надзора на СГП. 
Подсъдимият е предаден на съда за това, че на 27.07.2022 г. в гр. София използвайки нож е нанесъл множество порезни и прободно-порезни рани в областта на лицето, шията, гръдния кош и горните крайници на О. А., който, в резултат на получените наранявания и последвалите усложнения, починал на 15.02.2023 г. в болнично заведение. 

Подсъдимият е извършил убийството след като е бил осъждан на лишаване от свобода за срок от шест години за нанасяне на тежка телесна повреда.

СГС наложи на подсъдимия наказание лишаване от свобода за срок от 20 години и определи първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието. Първоинстационната присъда на СГС не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – София.

Снимка: pixabay