Стигнаха до поръчителя на палежа в Бургас, разкриха интересни подробности

Фризьорският салон е напълно унищожен, щетите се оценяват на десетки хиляди левове

05.01.2024 | 13:30 Редактор: Елеонора Танева

Полиция и прокуратура дадоха подробности за палежа на фризьорски салон в Бургас. Установено е, че предният прозорец е счупен и обектът е запален от двама извършители. Салонът е напълно унищожен, а щетите се оценяват на десетки хиляди левове. 

Инцидентът е регистриран в новогодишната нощ в затворения комплекс "Перла". Двамата извършители са идентифицирани, като единият от тях е пълнолетен. Полицията установява, че става въпрос за поръчка от трето лице. 

Преди година по същото време е бил опожарен ресторант за бързо хранене на същия собственик. 

Полицията все още не може да потвърди дали става въпрос за същите извършители. Поръчителят и един от извършителите са криминално проявени, докато другият е непълнолетен.

"Установени са две лица, които чупят стъклата, изливат туба с дизелово гориво и палят. Мотивите са лични отношения от страна на поръчителя към пострадалия, другите мотиви евентуално са финансови", уточни началникът на отдел "Криминална полиция" в Бургас комисар Кирил Кирязов.

"Към настоящия момент е предявено обвинение за палеж, за което законодателят предвижда наказание от 1 до 8 години. Продължават да се събират доказателства за други лица за евентуални съучастници, както и за поръчителя на престъплението", каза прокурор Мария Маркова.

Снимка: БГНЕС