Пламнал барут изгори лицето на работник в завод "Арсенал"

Той е настанен за лечение в хирургично отделение в болница в Стара Загора

05.01.2024 | 12:20 Редактор: Искра Ангелова
Пламнал барут изгори лицето на работник в завод

Мъж е пострадал по време на работа в "Арсенал" - Казанлък, като това е пореден случай на инцидент в завода. В Районна прокуратура - Стара Загора е образувано досъдебно производство по случая, съобщиха от пресцентъра на институцията. Инцидентът е станал снощи в 23:55 ч. в Завод 3, цех 140. Пострадалият е 47-годишен мъж, който е с причинена средна телесна повреда. Причината е незнание, немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Извършен е оглед на местопроизшествие, като първоначалната констатация за причината за настъпване на инцидента е самозапалване на барут. По време на работа с барутна смес на вал-машина е възникнало възпламеняване без взрив. М.А. е пострадал и е с изгаряния - втора степен, в областта на лицето. Той е бил откаран за оказване на медицинска помощ и е настанен за лечение в хирургично отделение в болница в Стара Загора. Няма опасност за живота му. В помещението не е възникнал пожар и не са причинени материални щети.

Извършват се активни действия по събиране на доказателства. Предстои назначаване на съдебномедицинска експертиза и техническа експертиза за установяване причината за настъпване на инцидента, както и разпити на свидетели. Срокът за разследване е двумесечен.

Снимка: БГНЕС / Архив


1
0 rate up comment rate down comment 0
Работят
преди 3 месеца
Денонощно, за да печелят огромни печалби, а за хората не мислят! Сигнализирай за неуместен коментар