Ревност стои зад стрелбата в Русе, намерили маникюристката Яница с белезници в салона ѝ

През целия ден нейни близки даряват кръв

14.12.2023 | 13:34 Редактор: Искра Ангелова

Мъж простреля в Русе жената, с която е живеел на семейни начала, и се самоуби. 39-годишната Яница Николова, която е известна маникюристка в града, е открита в студиото за красота, където е работела, с огнестрелна рана в гърба и корема и окована в белезници.

Яница работи до късно снощи в студиото за красота. Малко след 20 часа е намерена от нейни приятели окована с белезници.

"През един от прозорците са я видели в безпомощно състояние, обездвижена на земята. Счупили са едно от стъклата и са проникнали в помещението, за да ѝ окажат първа помощ", каза окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Жената е откарана в болница, където е оперирана близо 5 часа. През целия ден нейни близки чакаха пред лечебното заведение, за да дарят кръв.

"Все още сме в шок и не можем да повярваме. Когато разбрахме, всички нейни приятели и познати се активизирахме. Дори ще помоля всеки, който може - нулева, няма значение отрицателна или положителна, да дари", апелира Цветелин Иванов.

Жената е успяла да съобщи, че извършителят е мъжът, с когото живее на семейни начала. Той е румънски гражданин - двамата имат две деца на 10 и 11 години.

"в рамките на няколко часа извършителят на това деяние е установен. Намерен в семеен автомобил, който ползва отпреди и е установено, че е починал в резултат на задушаване от газове", поясни още Георгиев. А оръжието, с което е простреляна, е незаконно притежаван пистолет "Макаров".

"Това насилие, както каза и прокурор Георгиев, мотивът е ревност основно. Не че не се работи и по други версии, изчиства се всичко", коментира директорът на ОД МВР - Русе.

Мъжът е бил осъден за трафик на жени в Румъния, но тепърва ще се изяснява дали е изтърпял ефективната си присъда.

Вижте повече в репортажа.