Митничари спряха камион със скрити контрабандни цигари в сандъци с автоаксесоари

Били превозвани от водач с двойно гражданство

12.12.2023 | 14:57 Редактор: Вяра Димова
Митничари спряха камион със скрити контрабандни цигари в сандъци с автоаксесоари

Митнически инспектори от мобилни митнически групи задържаха 787 800 къса (39 390 кутии) контрабандни цигари, при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

На 10 декември на пункта пристига влекач с полуремарке с българска регистрация. Водачът, с двойно гражданство - българско и турско, декларира, че превозва групажна стока от Турция за Великобритания. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия със специализирана рентгенова апаратура, инспекторите установяват зони с подозрителна плътност в полуремаркето с декларирания товар.

Извършена е физическа проверка, при която инспекторите откриват осем дървени сандъка с автоаксесоари, а под тях укрити кашони с цигари. Установени са 787 800 къса (39 390 кутии) цигари от три различни търговски марки. Пазарната стойност на задържаните тютюневи изделия е 247 645 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, което се провежда под надзора на Окръжната прокуратура в Хасково.

Снимка: Агенция "Митници"