С лопата и дърво - пребиха дядо от Градешница за 200 лв., асистентката му го заплашила с убийство

Районният съд във Враца взе най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража"

11.12.2023 | 19:13 Редактор: Искра Ангелова

Пребиха жестоко 86-годишен дядо за пари. Извършителят е негова асистентка от години. 69-годишната е била под въздействието на алкохол, когато нападнала възрастния мъж. Жената го е удряла по цялото тяло с метална лопата и дърво, а после му взела 200 лева от джоба на ризата.

Днес Районният съд във Враца взе най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража".

Вечерта на 6 декември след малък празник в криводолското село Градешница, асистентката на 69-годишния Крум отива в дома му, но по думите на мъжа подпийнала.

"Пила е там, но не беше пияна. Косата ѝ беше очите ѝ и ме хвана със стола, и ме преобърна. Започна да ме бие с лопатката. Ако не се бях скрил - смърт", разказа потърпевшият Крум Николов.

69-годишната жена искала да му вземе парите, които той носел в джоба на ризата си. След като той упорито продължил да стиска дрехата си, жената взела дърво за огрев и започнала отново да налага стареца по цялото тяло.

"Взе ми парите, аз се подпрях, не можех повече", допълни той.

Нападателката си тръгва. След около час обаче 69-годишната Иванка се връща и чупи звънеца, разбива и вратите с парче дърво и заплашва мъжа с думите: "Ти няма да "пискаш" никъде, защото ще те убия".

Изнемощелият мъж нямало как да уведоми близките си за жестокостта, която изтърпял, тъй като няма телефон, а съседните къщи от години са необитаеми. Крум е откаран в болница едва на другия ден. Възрастният мъж споделя, че с жената са били в добри отношения, познават се от години и заплащането ѝ като асистент е редовно.

Вижте повече в репортажа.