Прокуратурата в Сливен против решението на съда да пусне под гаранция домашен насилник

Престъплението е извършено на 1 декември

06.12.2023 | 15:03 Редактор: Деси Николова
Прокуратурата в Сливен против решението на съда да пусне под гаранция домашен насилник

Районна прокуратура-Сливен внесе протест срещу определение на Районния съд в града, с което бе наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" по отношение на Й.С. Той е обвинен за това, че при условията на домашно насилие е причинил лека телесна повреда на бившата си съпруга.

Престъплението е осъществено на 01.12.2023 година в гр. Сливен. По време на разследването е установено, че телесното увреждане е причинено във входа пред жилищната кооперация, където живее пострадалата.

Във внесения пред Окръжен съд-Сливен протест наблюдаващият прокурор е посочил, че счита определението на първата съдебна инстанция за неправилно. Според прокурора по време на разследването са събрани доказателства, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление по отношение на пострадалата. 

Прокурорът е посочил в своите мотиви, че степента на обществена опасност на дееца следва да бъде определена от факта, че престъпното деяние е извършено пред двете малолетни деца на пострадалата, последиците за психичното състояние на пострадалата, както и прекият умисъл на обвиняемия при извършване на деянието, който застрашава установените обществени отношения, създавайки реална опасност за тяхното увреждане.

Снимка: pixabay