"Това е клане": Разказ на оцелелите в кървавата баня пред дискотека в Кюстендил

Извършителят е задържан, един от пострадалите още е в болница

05.12.2023 | 14:22 Редактор: Искра Ангелова

Отново намушкани младежи пред дискотека. Този път в Кюстендил. Двама са ранените, извършителят е задържан. Теодор и двама негови приятели вървят към дискотека в събота вечер. Пред заведението едното момче се спречква с друг мъж.

"Може би е имало някаква реплика, аз не съм я чул директно и той започна да налага моя приятел, докато е на земята. Тръгнах да овладявам положението, но започнаха и удари по мен, още преди да съм се усетил. Видях, че моят приятел изгуби доста кръв, както и аз", сподели Теодор.

Корнелия е момичето, което е присъствало на инцидента. Разказва, че е имало разменени обидни реплики между приятеля ѝ и 37-годишния мъж.

"Реплика за брадата му, но нито е имало сбиване, нито нищо. Той просто се обърна, извади от себе си нож и тръгна към двете момчета. Първо започна да напада едното момче, при което другото застана между тях, за да може да предотврати нещата, но той започна да напада и него. Докато нападаше другото момче, по-пострадалото беше на земята. Така той приключи с ножа и си тръгна", поясни тя.

Теодор е със 7 пробождания от нож. Неговият приятел Роберто е в столична болница, с по-тежки рани и засегнати органи.

"Това си е опит за предумишлено убийство, със сигурност той искаше да го наръга точно в артерията, където е най-опасно и веднага човек си заминава", допълни Теодор.

Родителите на пострадалото момче са в шок.

"Нямам обяснение, хора, нямам обяснение, това е клане. Синът ми точно това ми каза, когато вчера отидох да го видя. Думите му бяха: "Майко, ако не си бях вдигнал ръката, за да ми отреже ухото, той ми режеше гръкляна", коментира майката на единия пострадал - Соня Ангелова.

Вижте повече в репортажа.

Къде ще празнувате Коледа и Нова година?

И на двата празника ще си бъда в България.
82%
В България за Коледа и в чужбина за Нова година.
6%
В чужбина за Коледа и в България за Нова година.
2%
И двата празника ще прекарам в чужбина.
6%
Все още не съм решил.
5%
Общо 2404 гласа


1
0 rate up comment rate down comment 0
azaz1217
преди 2 месеца