Година и половина затвор за мъж, откраднал златни накити от жена в София

Обвиняемият приложил сила и избягал от местопрестъплението

01.12.2023 | 12:00 Редактор: Вяра Димова
Година и половина затвор за мъж, откраднал златни накити от жена в София

По внесен обвинителен акт на Софийската районна прокуратура на затвор е осъден мъж за грабеж над възрастна жена. На 29.06.2023 г. около 16:30 часа в ж.к. "Дружба" 1 в София, обвиняемият А.Ц. отнел от владението на 77-годишна жена златен ланец с три златни висулки на обща стойност 718 лева, като използвал сила за това – издърпал ги силно от врата на жената и побягнал.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че именно А.Ц. е автор на деянието. Досъдебното производство е приключило с внасяне на обвинителен акт в съда три месеца след извършването на деянието.

А.Ц. е признал вината си пред състав на Софийския районен съд и му е наложено наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, което той следва да се изтърпи при първоначален "строг" режим, съобщиха още от прокуратурата.

Освен това обвиняемият е възстановил сумата, която представлява стойността на бижутата на възрастната жена. Решението е на база споразумение и е окончателно.

Снимка: pixabay