Пуснаха Нойзи срещу гаранция от 15 000 лв., отнеха му книжката и автомобила

Ивайло Цветков беше хванат да шофира с над 2 промила

17.11.2023 | 16:24 Редактор: Вяра Димова
Пуснаха Нойзи срещу гаранция от 15 000 лв., отнеха му книжката и автомобила

Журналистът Ивайло Цветков е пуснат срещу парична гаранция от 15 000 лв. Той беше задържан в ареста, след като бил хванат да шофира в нетрезво състояние. Полиция е спряла автомобила, който Нойзи шофирал около 2 часа след полунощ в столичния квартал "Драгалевци". Дрегерът отчел над 2 промила. А от прокуратурата дадоха и повече подробности по случая.

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 51-годишен мъж за шофиране след употреба на алкохол. Обвиняемият шофирал по ул. "Околовръстен път" в гр. София лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,12 промила, установено с тест. Обвиняемият е дал кръвна проба, чийто резултати се очакват.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 200 до 1000 лева.

Обвиняемият не е осъждан и е съдействал на разследването. Автомобилът, който е управлявал, е приобщен като веществено доказателство по делото и спрямо него е наложена мярка "запор", както и с оглед обезпечаването на бъдещо отнемане в полза на държавата.

Спрямо обвиняемия е наложена мярка "гаранция в пари" в размер на 15 000 лева и му е отнета шофьорската книжка.

Снимка: БГНЕС


1
4 rate up comment rate down comment 1
Сузи
преди 5 месеца
Защо му налагате гаранция той не може да избяга без кола и Мария Игнатова Пуснете го като свободен електрон И след колко време ще бъде потулена тази постъпка Дрегера ще бъде неизправен Сигнализирай за неуместен коментар