Отстраниха от училище побойничките от Перник. Чичото на едната: Тя е добро дете

"Радващото е, че в неговия клас той е много добре приет", заяви кметът на града Станислав Владимиров

14.11.2023 | 18:37 Редактор: Искра Ангелова

Скандален клип, в което дете удря момче със специални потребности, взриви социалните мрежи. Днес всички институции бяха сезирани, а момичетата, замесени в побоя, са отстранени от училище.

На кадрите се вижда как момиче напада брутално с шамари момче на същата възраст. Лелята на битото дете първа разпространи видеото в социалните мрежи. Оказва се, че момчето е със специални образователни потребности, а нападателите са били няколко.

Потвърждава го и баща му, който преразказва случилото се през погледа на детето.

"Попитах го: Защо са ти тези синини? Отговори: Тате, ударих се в стълб. Бях на работа. Класната му ми се обади и ми каза, че има клип за мен и че е пребит от момиче. Идваше ми да се разплача. Призна си. Каза, че три момчета и три момичета са му налетели и започнали да го бият. Не е могъл да се защити по никакъв начин", разказа бащата на битото момче.

По думите на бащата синът му вече се чувства по-добре. Бърза беше и реакцията на институциите - момичетата са изключени от училище. Кметът на Перник Станислав Владимиров също обеща съдействие и подкрепа.

"Всички институции са сезирани, ще има много бързи действия, защото няма как да проявим каквато и да е търпимост към това, което видяхме. Днес се видях и с момчето, и с неговия баща. Радващото е, че в неговия клас той е много добре приет. Поведението на момичетата е недопустимо", заяви той.

Екипът на Bulgaria ON AIR ви показва и къщата, в която бившата директорка на училище в Перник отглежда своята дъщеря, която във видеото упражнява насилието. Когато видя екипа ни, тя се скри, но успяхме да разговаряме с нейния чичо.

"Не е агресивна, нормално се държи с другите деца, с възрастните", каза чичото.

Видеото беше основна тема и на жителите на Перник. С нападнатото дете работят психолози.

Вижте повече в репортажа на Стефан Борисов.


1
4 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 5 месеца
Е вие какво очаквате да се случва в България по тия села и градчета? След 45 години комунизъм и 33 години преход до пълен хаос по модел на Русия с ДС и мафия? Това ви е резултата, простотия и немотия. Какво се чудите, че децата са такива като те взимат пример от вас възрастните. И още по-прасташко ще става. Вземете си пуканки и се наслаждавайте на резултатите на управляващите ви! Сигнализирай за неуместен коментар