Две катастрофи в Стара Загора пратиха в болница бебе и 52-годишен пешеходец

Водачите са тествани за употреба на алкохол

09.11.2023 | 12:27 Редактор: Искра Ангелова
Две катастрофи в Стара Загора пратиха в болница бебе и 52-годишен пешеходец

Бебе и възрастен мъж пострадаха при катастрофи в Стара Загора. В 12:50 ч. в сряда на кръстовището на бул. "Христо Ботев" с бул. "Св. Патриарх Евтимий" в Стара Загора е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация, инцидентът е между лек автомобил "Дачия", управляван от 39-годишен мъж и лек автомобил "Форд", управляван от 28-годишен мъж.

Вследствие на пътния инцидент, возещото се на задна седалка в л.а. "Форд" бебе, е получило повърхностна травма на устата и устната кухина. То е обслужено от медицински екип и е освободено без опасност за живота. Водачите са тествани за употреба на алкохол, отчетени са нулеви резултат и за двамата. Местопроизшествието е посетено и обслужено от екип на сектор "Пътна полиция", поясняват от ОДМВР - Стара Загора.

Малко по-късно, в 17:30 ч., на кръстовището на ул. "Св.Отец Паисий" с ул. "Августа Траяна"  в Стара Загора е настъпило друго пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация, инцидентът е между л.а."Нисан", управляван от 22-годишна жена и преминаващ по пешеходна пътека 52-годишен пешеходец, който е получил охлузна рана на подбедрица.

Той е бил прегледан от медицински екип и освободен. Жената е тествана за употреба на алкохол с техническо средство, отчетен е отрицателен резултат. Местопроизшествието е посетено и обслужено от екип на сектор "Пътна полиция".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR