Две жертви и 12 ранени: Как се стигна до катастрофата с мигранти и какво следва (подробности)

Водачът е 26-годишен българин, криминално проявен и без шофьорска книжка

26.10.2023 | 19:00 Редактор: Вяра Димова

Две жертви и 12 ранени след гонка с мигранти на магистрала "Тракия". Водачът е 26-годишен българин, криминално проявен и без шофьорска книжка. Настанен е в болница в тежко състояние.

Около 01:30 тази нощ в района на 272-ия километър в посока София патрулен автомобил подава сигнал за проверка на лек автомобил. Шофьорът не спира, рязко увеличава скоростта и прави опит да избяга. Започва гонка. След няколко километра шофьорът губи управление над колата и тя се преобръща извън пътното платно

"След спиране полицаите на място установяват лек автомобил с чужда регистрация и хора около него в нивата. В автомобила са били 14 лица", каза комисар Димитър Икьов.

Пострадалите са откарани в болници в Сливен и Ямбол. 10 са хоспитализирани в Сливен. Те са на възраст между 18 и 23 години

"В отделението по Анестезиология и интензивно лечение има настанени четирима пациенти. Те са със съчетани травми, с различни наранявания, има с контузии на бял дроб, един има със счупен таз", стана ясно от думите на д-р Юлия Биянкова.

Петима от пострадалите са освободени от болницата, ще бъдат отведени от полицията в бежанския център в Любимец. Продължава засиленото полицейско присъствие по магистрала "Тракия" и се проверяват всички съмнителни автомобили.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС