Осъдени за наркотрафик въртят от затвора канал за дрога в Благоевград и зад граница

Други трима са задържани за 72 часа

25.10.2023 | 16:59 Редактор: Искра Ангелова
Осъдени за наркотрафик въртят от затвора канал за дрога в Благоевград и зад граница

С постановление на прокурор в Окръжната прокуратура - Благоевград в качеството на обвиняеми за участие в организирана престъпна група са привлечени К.М. (на 55 години), В.С. (на 37 години), Е.М. (на 57 години), М.М. (на 47 години), Р.М. (на 28 години). 

В хода на проведената специализирана операция от служители на ГД "Борба с организираната престъпност" под надзора на Окръжната прокуратура - Благоевград са събрани доказателства за това, че от м. февруари 2022 г. до 23.10.2023 г. обвиняемите участвали в организирана престъпна група, ръководена от К.М. и Р.М., с користна цел - получаване на доходи от престъпна дейност, съобщават от прокуратурата.

Петимата се занимавали с държане, разпространение на територията на област Благоевград и контрабанда през границите на страната на хероин и марихуана.

Тримата обвиняеми - В.С., М.М. и Р.М., са задържани за срок до 72 часа, като предстои да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях.

Обвиняемите К.М. и Е.М. понастоящем изтърпяват наказания в затворите в Бобов дол и Пазарджик по осъдителни присъди за разпространение на наркотици.

Установена е съпричастността и на други две лица - Д.М. (на 42 години) и Р.К. (на 57 години), които са задържани на 13.10.2023 г. при опит да пренесат през ГКПП "Капитан Андреево" на около 4,5 килограма марихуана, скрита в тайник на автомобил.

Те са привлечени към наказателна отговорност по друго досъдебно производство.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR