Гранична полиция задържа трима души, нападнали и ограбили възрастен мъж

Шофьорът на автомобила е излязъл преди няколко месеца от затвора

24.10.2023 | 15:20 Редактор: Толя Стоянова
Гранична полиция задържа трима души, нападнали и ограбили възрастен мъж

На 23 октомври към 22.30 часа на пътя за видинското село Раковица автопатрулът на Гранична полиция е подал звуков и светлинен сигнал за спиране на лек автомобил "Мерцедес". Автомобилът е управляван от 42-годишен мъж от с. Студено буче, обл. Монтана. В колата са пътували още двама мъже – на 36 г. и 45 г. 

При спирането на автомобила тримата мъже излезли и започнали да бягат, изхвърляйки български банкноти встрани от пътя. Граничните полицаи ги настигнали и задържали. На местопроизшествието и в мъжете са открити 18 790 лева. Служителите от ГПУ – Брегово са установили, че и тримата са криминално проявени, а шофьорът е излязъл преди няколко месеца от затвора, където е излежал присъда за грабеж.

Тази сутрин е установено, че мъжете са извършили грабеж в село Макреш, обл. Видин. Снощи те нападнали възрастен мъж в дома му, заключили го и заграбили парите му. Тази сутрин той успял да се освободи и да подаде сигнал в полицията.

Уведомена е районната прокуратура. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава съвместно с ОДМВР-Видин.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)